24/7 bereikbaar

+31 70 414 1000
Mijn favorieten (0) Recent bezocht
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuws 2017
  4. Trendrapport vakantiehuizen 2017

Trendrapport vakantiehuizen 2017

Interhome onthult haar nieuwste trendrapport vakantiehuizen

Ook dit voorjaar brengt Interhome, een van Europa’s grootste aanbieders van vakantiehuizen, weer het Trendrapport Vakantiehuizen uit. Er wordt terug gekeken op de afgelopen winter (Nederlanders gaan ook in de winter vaker in eigen land op vakantie) en het rapport kijkt alvast vooruit naar aankomende zomer.

Opvallend: Nederlanders geven gemiddeld maar liefst 6% meer uit aan een vakantiewoning dan in de zomer van 2016. Het gemiddelde boekingsbedrag is gestegen van € 1.193 naar € 1.265 per boeking.

Dit en nog meer interessant nieuws is te vinden in het Trendrapport Vakantiehuizen 2017.

Winter 2017: herstel Zwitserland en Nederlanders kiezen vaker voor vakantie in eigen land

Zwitserland heeft zich afgelopen winter weer hersteld van de terugval in boekingen van de winter daarvoor. Zwitserland mocht maar liefst 24% meer Nederlanders verwelkomen afgelopen winterseizoen. De Nederlander koos vooral voor chalets in de 4**** categorie met een hogere bezetting dan voorgaande jaren. Groei werd gemeten in groepsgroottes van 5 tot 10 personen.
Ook kiezen steeds meer Nederlanders voor een weekendje, midweek of weekje weg in eigen land. Het aanbod aan met name vakantieparken is enorm en dat merkt Interhome aan het aantal boekingen met bestemming Nederland. Het is afgelopen winter gestegen van 5e populairste bestemming naar 3e populairste bestemming bij Interhome.

Zomer 2017: Spaanse costa’s en Italiaanse landleven favoriet

Spanje is de best boekende zomerbestemming bij Interhome. Costa Brava en Costa Blanca zijn de grootste favoriet onder Nederlanders. Opvallend is dat het aantal boekingen minder hard groeit dan de omzet. Aan de Costa Blanca groeit het aantal boekingen met 2%, maar de omzet maar liefst met 13,3%. Nederlanders kiezen hier voor luxere accommodaties met een hogere reissom.

Wel is er sprake van afnemende groei op Spanje en vertonen met name Griekenland en Kroatië (+50,8%) dit jaar een exceptioneel grote groei.

Opvallend is de verschuiving naar luxere accommodaties. Inmiddels kiest 84% van de Nederlandse bevolking voor een vakantiehuis in de categorie van 3*** of hoger. Daarmee wordt het gemiddelde bedrag per boeking ook 6% hoger dan vorig jaar.

De Nederlander blijft steeds vaker in eigen land

Als internationale organisatie met kantoren door heel Europa heeft Interhome ook inzage in de nationaliteiten die boekingen maken voor haar Nederlandse accommodaties. Duitsland blijft de grootste afzetmarkt voor Interhome voor wat betreft haar Nederlandse accommodaties, maar Interhome ziet ook een groei in Nederlanders die kiezen voor een vakantie in eigen land.

>> Volledige Trendrapport Vakantiehuizen 2017

Grootste aanbod gecontroleerde woningen Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965 Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met bijna 50.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 31 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 50 personen. Interhome is 24/7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een citytrip of een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden heeft. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.