Vertel het door

Skivakantie Morschach

Het Vierwoudstedenmeer, of de lokale naam Vierwaldstättersee, is een groot meer dat tussen de steile berghellingen ligt. Die steile hellingen in combinatie met de vorm van het meer doen u waarschijnlijk aan een fjord denken. Oostelijk van dit meer vindt u Morschach-Stoos, een alleraardigst skigebied dat zich uitstrekt van 1300 tot 1935 meter hoogte. Het is een leuke aanrader om uw komende wintersportvakantie te gaan vieren. Het biedt u veel variatie in een mooi gebieden alle moderne faciliteiten en accommodaties voor een heerlijke wintersportvakantie.

Wintersportmogelijkheden in Morschach-Stoos

Het wintersportgebied Morschach-Stoos strekt zich uit boven het dorpje Stoos. Het biedt u een kleine 40 kilometer aan goed verzorgde pistes. Die zijn overwegend gemiddeld of moeilijk. De gemakkelijkere pistes vindt u dichter bij de dorpjes. Met de langste 6-persoons stoeltjeslift komt u op de Klingenstock op 1935 meter hoogte. Daarvandaan kunt u verschillende rode of zwarte afdalingen maken. Een andere top waar vanaf pistes lopen is de Fronalpstock. U staat er op 1922 meter hoogte en heeft u gelijk ook een fabelachtig uitzicht over de Vierwaldstättersee. Het gebied is modern ingericht en u heeft onder andere de beschikking over 3 bijzonder moderne stoeltjesliften.

Mocht u overigens meer zoeken, dan kunt u in het gebied ook nog naar de skigebieden van Mythenregion, Sattel-Hochstuckli, Rigi, Rigi Burggeist/ Scheidegg, Neusell-Rothenthurm en Bennau-Einsiedeln. Bij elkaar betekent dat zo’n 100 kilometer extra aan pistes en via een Swiss Knife Valley- skipas kunt u overal terecht.

Andere wintersport activiteiten

Natuurlijk wilt u ook wel eens wat anders dan met uw snowboard of ski’s de pistes af. En dat kan ook. Sowieso is er voor de langlaufliefhebbers voldoende te zien en te beleven in dit gebied met de 10 kilometer loipes rond het dorp Stoos. Hetzelfde geldt voor winterwandelaars en de mensen die er met sneeuwschoenen op uit willen. Er zijn verschillende routes mogelijk om te genieten van dit mooie gebied en de fraaie uitzichten over het berglandschap en het meer.

Ook sleeërs en airborders kunnen zich hier prima vermaken. Een speciale piste van 2 kilometer lang ligt voor hen klaar. En uiteraard is er een leuk funpark aanwezig als u met uw Freestyle vaardigheden aan de slag wilt.

Als u een keer even niet de sneeuw in wilt, is het nabijgelegen Holiday Park misschien een leuk alternatief. Het biedt vakantiegangers een breed aanbod aan indoor activiteiten en wellness voorzieningen.

Morschach en Stoos

Morschach ligt aan het meer. Erboven, op zo’n 1300 meter hoogte vindt u Stoos. Dat is een mooi en autovrij alpendorp dat u vanuit Morschach rechtstreeks per kabeltrein of kabelbaan kunt bereiken. Stoos is ook bereikbaar met het kabelspoor via Schlattli.

Uw Wintersport chalet in Morschach

Een mooi wintersport appartement of chalet in de omgeving van Morschach geeft u toegang tot een erg leuk wintersportgebied waar u zich prima zult vermaken. Of u nu met z’n tweetjes, het gezin of een grotere groep op wintersport gaat, de variatie en faciliteiten van het gebied zullen u aangenaam verrassen. Veel plezier op uw skivakantie bij Morschach.