Home » Spanje »

Fuerteventura: 0 vakantiewoningen & vakantiehuizen

Meer informatie over Fuerteventura Sorteren naar wens

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het alstublieft nog eens met een of meer andere zoekopdrachten.

Deze bestemmingen zijn mogelijk interessant voor u:

Canarische Eilanden (93), Las Palmas (15)

Onze vakantiehuizen en vakantiewoningen in Fuerteventura zijn door 17 klanten beoordeeld met een 4.3 uit 5.
Terug naar boven

Appartement Fuerteventura

Maak het rijtje af: Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife…. Inderdaad, Fuerteventura is het vierde van de grote Canarische Eilanden en net als de anderen een gewilde vakantiebestemming. Het door vulkanische activiteit gevormde landschap, het geweldige weer en de mooie strandfaciliteiten maken een appartement op Fuerteventura het recept voor een ideale vakantie.

Appartement bij het strand van Fuerteventura

Er zijn veel verschillende stranden te vinden op Fuerteventura, waarvan de meesten zijn bedekt met mooi wit zand dat grotendeels is komen overwaaien vanuit de Sahara. Dit eiland ligt namelijk maar ongeveer 100 kilometer van de Noord-Afrikaanse kust. Daarmee is Fuerteventura het Canarische Eiland dat het dichtst bij het Afikaanse vasteland ligt. Voor gezinnen is de beschutte ligging van het strand bij bijvoorbeeld Caleta de Fuste ideaal. Surfers die op zoek zijn naar wind zullen eerder afreizen naar plekken als El Cotillo, Corralejo en La Pared. Er zijn ook stranden waar u hele stukken voor uzelf lijkt te hebben, zoals bij Los Gorriones en Jandía. Overigens is Fuerteventura ook onder naturisten geliefd, want ook deze groep gasten heeft voldoende ruimte op het eiland en de stranden.

Natuur, exursies en activiteiten op Fuerteventura

Ooit was Fuerteventura de graanschuur van de eilanden in de Canarische archipel, maar dat is inmiddels lang geleden. De combinatie van veel zonuren, grote droogte, houtkap en de regelmatige aanvoer met de wind van zand uit de Sahara heeft ervoor gezorgd dat er geen serieuze landbouw meer wordt bedreven op het eiland. Er wordt alleen nog iets aan veeteelt gedaan in de vorm van de geitenhouderij. De droge, dorre aanblik is tegelijkertijd wel heel bijzonder en mede daarom bestaat een vijfde deel van het eiland uit natuurparken. Op Fuerteventura kunt u genieten van fantastische duinlandschappen in bijvoorbeeld Parque Natural de Corralejo of het Parque Natural de Jandía. Bezoek vanuit uw appartement op Fuerteventura trouwens ook Betancuria en het omliggende Parque Rural de Betancuria. U vindt in de voormalige hoofdstad de oude Santa Mariakerk, oude paleizen en woningen. Een aanrader is het grootse uitkijkpunt ‘Mirador de Morrovelosa’ met uitzicht over het hele eiland.

Een prachtig appartement op Fuerteventura

Fuerteventura biedt u alle ruimte. Het uitgestrekte landschap met zandduinen en overblijfselen van het vulkanische verleden heeft een rustgevende werking, samen met de vele heerlijke stranden waar u van de zon en de Atlantische Oceaan kunt genieten. Er is een ruim en veelzijdig aanbod aan accommodaties. Of u nu een eenvoudig appartement zoekt of een appartement met zwembad op Fuerteventura, u zult hier altijd vinden wat u zoekt.