Wenen

Vakantiehuizen Wenen

Vakantiehuis in Wenen

Wie aan Oostenrijk denkt, ziet al snel wintersport in Oostenrijk voor zich. Met een appartement in Wenen ervaart u dit bijzondere land echter op een minstens zo onvergetelijke manier. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. De stad ligt aan de noordoost kant van het land en is met haar bijna 1,8 miljoen inwoners veruit de grootste van het land. Het is een stad met een zeer rijke historie die vandaag de dag op ontelbaar veel plekken nog terug is te vinden. Als u Oostenrijk wilt leren kennen, dan hoort een bezoek aan deze bijzondere stad beslist hoog op uw prioriteitenlijstje te staan.


Rathaus in WenenPracht en praal van Wenen

Uiteraard heeft Wenen oneindig veel meer te bieden dan koffie. Voor iedereen de stad aandoet, is de Innere Stadt (ofwel het eerste district) het perfecte startpunt voor een eerste kennismaking. Er zijn in dit eerste district veel verschillende dingen te doen: 


  • Stephansplatz: Dit plein ontleent zijn naam aan de imposante Stephansdom, de kathedraal van Wenen die tevens een van de grootste kerken ter wereld is. Zowel de Graben als de Kärtner Straβe komen uit op dit plein. Het exclusieve winkelaanbod dat u in deze twee straten aantreft geeft een goed beeld van de hedendaagse welvaart van de stad.
  • Het Rathaus: Als je naar Wenen gaat is het Rathaus absoluut een ding die je gezien moet hebben. Dit is misschien wel een van de meest kenmerkende gebouwen van de stad!
  • Het Opera House: wordt beschouwd als een van de beste operahuizen ter wereld.

Hart van de stad

Als u een appartement in Wenen reserveert, dan verzekert u zichzelf van de beste manier om een stad te ontdekken: van binnenuit. De Innere Stadt (het eerste district) van Wenen laat zich het beste kennen als u zich er volledig in onderdompelt. En hoe kunt u dat beter bereiken dan met een appartement in de stad zelf? Zo wandelt u rechtstreeks naar de welbekende Stephansplatz, het kloppende hart van de Weense binnenstad. Het plein is genoemd naar de indrukwekkende kathedraal van Wenen, de Stephansdom. Stijlvolle winkels treft u nabij dit plein aan in de Kärtner Straβe en de Graben en net zo dichtbij kunt u het opvallende neogotische Rathaus bewonderen. In dit stadhuis van Wenen bevinden zich zowel het Weense stadsbestuur als het bestuur van de deelstaat Wenen.

Opera House in Wenen Muzikale rijkdom

Dat Wenen zich kan beroemen op de kwaliteit van het eerder genoemde Opera House is niet verwonderlijk. Niet alleen zaken als (schilder)kunst en architectuur floreerden in de Oostenrijkse hoofdstad, het is vooral de muzikale geschiedenis die de stad naam en faam heeft bezorgd. Opera en klassieke muziek hebben altijd een belangrijke plek gehad in Wenen. De Wiener Philharmoniker (bekend van het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert) behoort tot de beste orkesten ter wereld en vele fameuze componisten creëerden hun composities in de stad. De muzikale sporen van onder meer Mozart, Haydn, Beethoven, Brahms en Schubert zijn hier dan ook op veel plaatsen terug te vinden.

Een huisje of een chalet in Wenen biedt u de beste garantie dat u geen enkel hoogtepunt van deze stijlvolle stad hoeft te missen. Het Praterpark met zijn antieke ‘Riesenrad’, het Hundertwasserhuis, de Donauturm, Schloss Schönbrunn en alle andere bezienswaardigheden liggen voor u binnen handbereik als u kiest voor een vakantiehuis in Wenen!

Onvergetelijk Wenen

Bijkomen van alle indrukken doet u het beste in een van de vele theehuizen die de stad telt, uiteraard onder het genot van een Wiener Melange en een onvervalste Sachertorte. Met een vakantiehuis in Wenen beleeft u deze elegante en bruisende stad zoals u hem op geen enkele andere manier kunt beleven. En dacht u eerder bij het woord Oostenrijk in eerste instantie vooral aan Tirol? Na een verblijf in een appartement in Wenen denkt u bij een vakantie in Oostenrijk waarschijnlijk vooral aan… inderdaad, Wenen!

Grootste aanbod gecontroleerde woningen

Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn

Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965

Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 50 personen. Interhome is 24/7 telefonisch bereikbaar.

Algarve | Calpe |ComomeerCosta BlancaCosta BravaCosta del Sol | DolomietenGardameer Italië | Jávea | Kroatië | Lago MaggioreMallorca | Oostenrijk | Sardinië Spanje | TirolZwarte WoudZwitserland

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een citytrip of een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden heeft. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Ontvang regelmatig nieuwsupdates en informatie over speciale aanbiedingen in uw mailbox