Trendrapport vakantiehuizen Winter 2013/2014

Oostenrijk blijft onverminderd populair, Spanje sterk in opkomst.

Oostenrijk is nog altijd de meest populaire bestemming in de winter onder Nederlanders getuige de resultaten uit het ‘Trendrapport Vakantiehuizen’ dat wordt uitgebracht door Interhome Vakantiehuizen. Tirol is daarbij veruit de favoriet. Interhome merkt nog altijd veel vraag naar vakantiehuizen in de populaire plaatsen Kirchberg, Mayrhofen en St. Anton.

Met name de accommodaties voor groepen vanaf 6 personen zijn sterk in opkomst. Maar liefst 38% van de Nederlanders boekt een woning voor 6 personen of meer. De zogeheten multigeneratie vakanties zijn in opkomst en dat is merkbaar. Kinderen, ouders en grootouders gaan samen op vakantie. Terwijl de kinderen skiles krijgen en de grootouders een wandeling maken kunnen de ouders lekker zelf op pad.

Ook groepen vrienden zoeken een vakantiewoning met meerdere slaapkamers en een centrale huiskamer. De vakantiewoning is dan het ideale centrale punt voor het hele gezelschap.

Opvallend is dat deze winter Spanje sterk in opkomst is. Door de vele lowcost airlines die vliegen naar o.a. de Canarische eilanden is er veel vraag naar vakantiehuizen in dit gebied. Voor deze regio is het in de winter laagseizoen en kan men voor weinig geld genieten van een luxe woning.

Het is daarnaast merkbaar dat Nederlanders steeds meer luxe verwachten op hun vakantie. Het aanbod van Interhome verschuift daarom steeds meer van 3* woningen naar 4* woningen. Ook de grotere woningen zijn in trek.

Bekijk het volledige trendrapport dat deze week wordt uitgebracht hier.

>> Persbericht Interhome Trendrapport Vakantiehuizen Winter 2013/2014
>> Volledige Trendrapport Vakantiehuizen Winter 2013/2014