Interhome onthult haar nieuwste trendrapport vakantiehuizen

Ook dit voorjaar brengt Interhome, een van Europa’s grootste aanbieders van vakantiehuizen, weer het Trendrapport Vakantiehuizen uit. Er wordt terug gekeken op de afgelopen winter (Nederlanders gaan ook in de winter vaker in eigen land op vakantie) en het rapport kijkt alvast vooruit naar aankomende zomer.

Opvallend: Nederlanders geven gemiddeld maar liefst 6% meer uit aan een vakantiewoning dan in de zomer van 2016. Het gemiddelde boekingsbedrag is gestegen van € 1.193 naar € 1.265 per boeking.

Dit en nog meer interessant nieuws is te vinden in het Trendrapport Vakantiehuizen 2017.

Winter 2017: herstel Zwitserland en Nederlanders kiezen vaker voor vakantie in eigen land

Zwitserland heeft zich afgelopen winter weer hersteld van de terugval in boekingen van de winter daarvoor. Zwitserland mocht maar liefst 24% meer Nederlanders verwelkomen afgelopen winterseizoen. De Nederlander koos vooral voor chalets in de 4**** categorie met een hogere bezetting dan voorgaande jaren. Groei werd gemeten in groepsgroottes van 5 tot 10 personen.
Ook kiezen steeds meer Nederlanders voor een weekendje, midweek of weekje weg in eigen land. Het aanbod aan met name vakantieparken is enorm en dat merkt Interhome aan het aantal boekingen met bestemming Nederland. Het is afgelopen winter gestegen van 5e populairste bestemming naar 3e populairste bestemming bij Interhome.

Zomer 2017: Spaanse costa’s en Italiaanse landleven favoriet

Spanje is de best boekende zomerbestemming bij Interhome. Costa Brava en Costa Blanca zijn de grootste favoriet onder Nederlanders. Opvallend is dat het aantal boekingen minder hard groeit dan de omzet. Aan de Costa Blanca groeit het aantal boekingen met 2%, maar de omzet maar liefst met 13,3%. Nederlanders kiezen hier voor luxere accommodaties met een hogere reissom.

Wel is er sprake van afnemende groei op Spanje en vertonen met name Griekenland en Kroatië (+50,8%) dit jaar een exceptioneel grote groei.

Opvallend is de verschuiving naar luxere accommodaties. Inmiddels kiest 84% van de Nederlandse bevolking voor een vakantiehuis in de categorie van 3*** of hoger. Daarmee wordt het gemiddelde bedrag per boeking ook 6% hoger dan vorig jaar.

De Nederlander blijft steeds vaker in eigen land

Als internationale organisatie met kantoren door heel Europa heeft Interhome ook inzage in de nationaliteiten die boekingen maken voor haar Nederlandse accommodaties. Duitsland blijft de grootste afzetmarkt voor Interhome voor wat betreft haar Nederlandse accommodaties, maar Interhome ziet ook een groei in Nederlanders die kiezen voor een vakantie in eigen land.

>> Volledige Trendrapport Vakantiehuizen 2017