Voordelen van een vakantiehuis!

Meer info
  • Individuele aankomsten
  • Privacy in uw vakantiewoning
  • Vrijheid en onafhankelijkheid
  • Kwaliteits gecontroleerde schoonmaak
  • Veilige sleuteloverdracht ter plaatse
  • Persoonlijke service ter plaatse

24/7 bereikbaar

+31 70 414 1000
Mijn favorieten (0) Recent bezocht
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Trendrapport vakantiehuizen 2016

Trendrapport vakantiehuizen 2016

Nederlanders vieren zomervakantie in eigen land

Interhome onthult trendrapport vakantiehuizen 2016

Traditiegetrouw brengt Interhome, een van Europa’s grootste aanbieders van vakantiehuizen, twee keer per jaar het populaire Trendrapport Vakantiehuizen uit. Waar boekt de Nederlander het liefst een vakantiehuis? In welke groepsgrootte gaat men op reis? En wat geeft de Nederlander eigenlijk gemiddeld uit aan een verblijf in een vakantiehuis. Dit trendrapport geeft antwoord. Na een terugblik op afgelopen winter wordt er ook vooruit gekeken naar de aankomende zomer. Waaruit blijkt dat 20% van de Nederlanders de zomervakantie in eigen land doorbrengen. Dit en nog meer interessant nieuws is te vinden in het Trendrapport Vakantiehuizen 2016.

Winter 2015/2016 was een overweldigend succes voor Oostenrijk

Door de duurder geworden Zwitserse Franc heeft de Nederlander dit jaar massaal gekozen voor Oostenrijk. Er is op korte termijn massaal extra ingekocht door de lokale inkopers om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Één op de drie boekingen ging naar Oostenrijk en één op de vier boekingen ging naar Tirol met Mayrhofen als grote uitschieter. Opvallend is ook de sterke groei naar Spanje, 8% van de gasten koos voor een vakantie naar de Spaanse zon deze winter.

Hoewel de Nederlander nog steeds vooral kiest voor de 3*** accommodaties met een goede prijs/kwaliteit verhouding is er een groei zichtbaar naar 4**** en 5***** accommodaties. Opvallend is de 20% groei van short breaks, een trend die ook bij vakantiehuizen steeds vaker voorkomt.

Zomertrends 2016

Op basis van de reeds gemaakte boekingen kan nu al geconcludeerd worden dat Spanje en Italië dit jaar met kop en schouders boven de andere bestemmingen uitsteken. De verschuiving naar ‘veilige’ bestemmingen als Spanje, Portugal en Italië is ook bij Interhome volop merkbaar. In de zomer pikt Oostenrijk ook een graantje mee en verstoot Frankrijk en Duitsland uit de top drie van populaire bestemmingen onder Nederlanders. Tirol is zelfs terug te vinden op de eerste plek in de top vijf van toeristische regio’s onder Nederlanders. Naast de gevestigde orde met de Costa Brava, Costa Blanca en Toscane doet dit jaar het Zwarte Woud als regio haar intrede in de top 5.

Interhome merkt wel een lichte daling in het gemiddelde boekingsbedrag van € 1.203 in 2015 naar € 1.197 in 2016.

>> Volledige Trendrapport Vakantiehuizen 2016

Grootste aanbod gecontroleerde woningen Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965 Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 45.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 30 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 50 personen. Interhome is 24/7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een citytrip of een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden heeft. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.