Voordelen van een vakantiehuis!

Meer info
  • Individuele aankomsten
  • Privacy in uw vakantiewoning
  • Vrijheid en onafhankelijkheid
  • Kwaliteits gecontroleerde schoonmaak
  • Veilige sleuteloverdracht ter plaatse
  • Persoonlijke service ter plaatse

24/7 bereikbaar

+31 70 414 1000
Mijn favorieten (0) Recent bezocht
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Trendrapport vakantiehuizen 2015

Trendrapport vakantiehuizen 2015

Trendrapport Vakantiehuizen 2015

Oostenrijk overstijgt eigen populariteit deze winter

Interhome blikt vooruit op de winterperiode en ziet populariteit van Oostenrijk een enorme toevlucht nemen.

Interhome, één van Europa’s grootste aanbieders van vakantiehuizen, heeft onderzoek gedaan naar het boekingsgedrag van Nederlanders die kiezen voor selfcatering accommodaties voor de winter 2015/2016. In dit trendrapport is een terugblik te vinden van de zomer 2015 en wordt vast vooruit gekeken naar de belangrijkste trends voor winter 2015/2016.

Ruim 52% van de reeds geboekte wintervakanties van Nederlanders bij Interhome, gaat dit jaar naar Oostenrijk. Daarvan gaat bijna 60% naar het Zillertal of Tirol. Opkomende regio’s zijn het Ötztal en Montafon.Op de tweede plaats staat nog steeds Zwitserland met 19% van de boekingen dat na een tegenvallende zomer de draad voor deze winter weer heeft opgepakt.Opvallend is de groei van winterzonbestemming Spanje. Hier wordt veel kort voor vertrek geboekt. De Canarische Eilanden en de Costa del Sol zijn favoriet onder Nederlanders.Opvallend is dat onze Zuiderburen dit jaar Zwitserland op een eerste plaats voor de wintersport hebben staan. Voor Thibault van Look, commercieel manager bij Interhome in Belgie is dat niet verrassend: “Belgen houden doorgaans van iets meer luxe en dat vertaalt zich al enkele jaren in de keuze voor het iets meer upscale en duurdere Zwitserland”.

De Nederlander gaat nog steeds in grote getale richting Oostenrijk. Fügen, Kaltenbach en Mayrhofen in het Zillertal zijn de meest geboekte dorpen, maar ook Sölden in het Ötztal is sterk in opkomst. Binnen deze top 4 is het opvallend dat er een grote groei zit in het 4**** segment. ‘’Wij krijgen veel reacties van klanten die de luxe accommodaties van Zwitserland gewend zijn en dat nu ook in Oostenrijk zoeken’’, aldus Stijn Jansen, commercieel manager bij Interhome in Nederland. ‘’Meer dan de helft van de boekingen is voor huizen van 10 personen of groter, maar ook naar huizen die zijn geschikt voor 6 personen is veel vraag. Al wordt in veel gevallen een groter huis geboekt dan de groepssamenstelling in werkelijkheid is’’.

>> Persbericht Interhome Trendrapport Vakantiehuizen 2015
>> Volledige Trendrapport Vakantiehuizen 2015

Grootste aanbod gecontroleerde woningen Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965 Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 45.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 30 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 50 personen. Interhome is 24/7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een citytrip of een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden heeft. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.