Trendrapport Vakantiehuizen 2014

Traditionele boekingsgedrag van de klant verandert

Ga even mee terug in de tijd. Jaren geleden konden we bij Interhome de markt gemakkelijk opdelen. Gezinnen met kinderen gingen met de auto naar Zuid-Frankrijk om daar in een huisje of op een vakantiepark te verblijven, Jongeren vlogen naar Spanje om daar hun vakantie in een appartement aan het strand door te brengen en ouderen gingen op rondreis door Toscane.

‘’Dit is een beeld dat iedereen wel kent van jaren geleden’’, aldus Stijn Jansen, commercieel manager bij Interhome. Dat beeld verandert de laatste jaren, blijkt uit het Trendrapport Vakantiehuizen 2014 dat door Interhome wordt gepresenteerd. ‘’Uiteraard blijven de traditionele bestemmingen het goed doen, maar we merken bij Interhome dat er ook een andere trend zich gaat ontwikkelen. Prijs is en blijft een belangrijke factor. In de wintermaanden zijn de luxe villa’s in Spanje steeds meer in trek door de goede prijs-kwaliteit verhouding, het is daar dan tenslotte laagseizoen. Andersom wordt in de zomermaanden steeds meer geboekt naar bestemmingen als Oostenrijk en Zwitserland. Men is op zoek naar kwalitatief goede accommodaties tegen een betaalbare prijs’’

Andere opvallende zaken uit het Trendrapport Vakantiehuizen 2014 zijn de opkomst van Italië en dan met name de regio Toscane. Interhome heeft hier onlangs haar aanbod dan ook flink uitgebreid.

Ook zien we dat de groepssamenstellingen steeds groter worden. Men gaat tegenwoordig niet meer met alleen het gezin op vakantie, maar ook grootouders of bevriende families gaan mee op vakantie. De grote huizen zijn erg in trek.

Als bestemming is Nederland zelf ook populair. De Duitsers weten onze vakantiehuizen al jaren te vinden, maar ook de Nederlanders zelf en de Fransen boeken steeds vaker een van de accommodaties in Nederland. Tot slot is het opvallend dat er steeds meer toeristen van buiten Europa op zoek zijn naar een eigen vakantiewoning om vanuit daar de omgeving te verkennen.

>> Persbericht Interhome Trendrapport Vakantiehuizen 2014
>> Volledige Trendrapport Vakantiehuizen 2014