Home » Frankrijk »

Dordogne: 1 vakantiewoning

Meer informatie over Dordogne Sorteren naar wens

★★★★★  Eersteklas woningen van de hoogste kwaliteit die aan alle eisen voldoen. De inrichting is smaakvol, luxueus en voorzien van alle gemakken.

★★★★  Woningen met een hoogwaardige inrichting en vaak luxe details. De inrichting is comfortabel en van zeer goede kwaliteit. De woningen beschikken over een bovengemiddelde uitrusting.

★★★  Comfortabele woningen van goede kwaliteit maar niet luxe.De woningen zijn netjes ingericht en bieden alle dagelijkse comfort.

★★  Woningen met twee sterren zijn doelmatig en eenvoudig ingericht. De kwaliteit is echter goed.

★  Eenvoudige woningen die doelmatig en vaak gedateerd zijn ingericht.

Accommodatienummer: FR3314.601.1

Vakantiehuis Cazals (TIU100)

Frankrijk » Dordogne » Teyssieu

4 Personen / 3 Kamers / 2 Slaapkamer(s)

vanaf EUR 254,00 per accommodatie per 7 nachten extra kosten (indien van toepassing)
Bekijk details
Verwijderen Opslaan / Vergelijken

Bekijk de locatie
Terug naar boven

Vakantiehuizen in de Dordogne

Boekt u een vakantiehuis in de Dordogne, dan kunt u zich verheugen op een afwisselende vakantie in een streek die zoveel te bieden heeft dat uw verblijf hoe dan ook een feest wordt.

De Dordogne is een departement in Zuid-Frankrijk, in het noorden van de Franse regio Aquitaine, dat gekenmerkt wordt door een gevarieerd landschap. Overigens komt u ook nog wel eens de oude naam voor dit departement tegen, te weten Périgord. Stromende rivieren, karaktervolle kastelen, sfeervolle stadjes, gezellige markten en volop mogelijkheden om sportief bezig te zijn: de Dordogne nodigt u uit om eropuit te gaan.

Waterpret verzekerd

Een huisje in de Dordogne is zeker ook geschikt voor een vakantie met kinderen. Zoals bekend is een vakantie met kids al snel geslaagd als er water in de buurt is en dat zit in de Dordogne met zijn vele stroompjes, riviertjes en rivieren wel goed! Vanuit een van onze kindvriendelijke vakantiehuizen in de Dordogne vindt u altijd wel ergens een plek waar uw kinderen zich heerlijk uit kunnen leven in en rondom het water. En met een vakantiehuis met zwembad in de Dordogne kan de waterpret zelfs bij uw vakantiehuisje gewoon doorgaan.

Vakantiewoning in ‘kleurrijke’ streek

De Périgord kan verdeeld worden in vier streken: de Périgord Blanche, Vert, Purple en Noir. Het eerste gebied staat onder meer voor kalkstenen plateaus en het gezellige Périgeux. De Périgord Vert is een groen en glooiend gebied met ontelbaar veel beekjes, riviertjes, et cetera. De Périgord Purple staat voor de wijngebieden waar de bekende Dordogne-wijnen vandaan komen. De ‘zwarte Périgord’ ten slotte is het deel van prehistorische vindplaatsen en de vallei van de Dordogne met zijn vele kastelen. Een goed voorbeeld van een dergelijke vindplaats is Les-Eyzies-de-Tayac, in het dal van de Vézère. In deze prehistorische ‘hoofdstad van de wereld’ vindt u onder meer de vermaarde grotten van Lascaux, met hun indrukwekkende schilderingen uit de oertijd.

Sportieve waterpret

Een vakantiewoning in de Dordogne biedt ook volop mogelijkheden voor sportieve bezigheden. Zwemmen, pootjebaden en dammetjes bouwen – het heerlijke klimaat van de Dordogne maakt deze activiteiten alleen nog maar aantrekkelijker. Mag het van u nog wat sportiever, dan kunt u op veel locaties een kano of een kajak huren; van een dag(deel) tot zelfs meerdere dagen, met een woning is de Dordogne is het allemaal mogelijk. Reserveert u een vakantiehuis met de hond in de Dordogne, dan kan uw huisdier u vergezellen tijdens al uw sportieve avonturen!